دانش

مطالب علمی، سرگرمی و معما های مختلف

دانش

مطالب علمی، سرگرمی و معما های مختلف

نکته مهم در مورد منابع بکار رفته در این بلاگ: معماهای معرفی شده در این بلاگ اکثرا از منابع اینترنتی دیگر گرفته شده است و در این بلاگ بصورت ترجمه شده، و تعدیل شده مطابق با فرهنگ ایرانی و همراه با تصاویر کمکی ارائه شده است. با توجه به اینکه برای هر کدام از موضوعات منابع متعددی قابل ذکر است و بدرستی روشن نیست که نویسنده اصلی هر مطلب کدام منبع است، از ذکر منبع آنها خودداری شده است. این موضوع نباید موجب این تصور گردد که نویسنده و ابداع کننده این معماها خود اینجانب بوده است. در موارد خاصی که منبع کاملا مشخص بوده است آن منبع ذکر شده است.

پیام های کوتاه
آخرین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

۱۸ مطلب در شهریور ۱۳۹۲ ثبت شده است

۱۷
شهریور

در سال ۱۸۸۶ که هنوز بیهوشی و داروهای بیحسی کشف نشده بود، دندانپزشکی در پنسیلوانیا بنام لوی دکارد یک صندلی مخصوص مجهز به الکتریسته درست کرد که با پدال پائی کار می کرد و برق تولید شده را به بدن بیمار وصل می کرد و بدین ترتیب به بیمار شوک الکتریکی وارد می شد. وی معتقد بود که این کار را به این منظور انجام میدهد که بیمار درد کشیدن دندان را احساس نکند. معلوم نیست چرا وی فکر میکرد که جریان برق باعث بیحسی یا بیدری می شود ولی به نظر میرسد که این وسیله به خوبی موجب انحراف توجه بیمار و در نتیجه عدم توجه وی به درد دندان می شده است.

۱۴
شهریور

دانشمندی یک اسکناس ۱۰ هزار تومانی پیدا می کند که بر روی آن شخصی نوشته هائی یه رسم یادگاری نوشته بود. از قضا وی معادل همین مبلغ به قصاب بدهکار بوده است، بنابراین چون پول دیگری نداشت، آنرا به عنوان بدهی به قصاب میدهد. قصاب آنرا به عنوان بدهی به گله دار و وی آن را به عنوان بدهی به کشاورز میدهد. کشاورز نیز که به یک تاجر بدهکار بوده است آن را به تاجر میدهد و تاجر نیز به عنوان بدهی آن را به پیرزن رخت شو میدهد. پیرزن معادل همین مبلغ به دانشمند ما بدهکار بوده است و لذا آن را به دانشمند میدهد. دانشمند پس از بررسی متوجه میشود که این همان اسکناسی است که قبلا پیدا کرده بود. با نگاه دقیق تر متوجه میشود که اسکناس تقلبی است. با این تفاصیل میخواهیم بدانیم که در این میان  چه کسی ضرر کرده است؟

۱۴
شهریور

دوازده سکه در یک اتاق تاریک روی میز قرار دارد. می دانیم که ۵ تای آنها خط و ۷ تای دیگر شیر است، اما نمی دانیم کدامیک شیر و کدامیک خط است. با لمس سکه ها هم نمی توان شیر یا خط آن را تشخیص داد. می توانیم هر سکه را که بخواهیم پشت و رو بکنیم. از ما می خواهند که سکه ها را به دو قسمت مساوی یا غیر مساوی تقسیم کنیم بطوری که تعداد شیر در هر دو قسمت با هم برابر باشد. چگونه این کار را انجام دهیم.

۱۴
شهریور

در تصویر فوق با استفاده از هفت قطعه کوچک هر کدام از سه شکل را جور کرده اند. روشن است که چنین چیزی غیر ممکن است. اشکال در کجاست؟

۱۴
شهریور

شخصی اطاق نشیمنی دارد که در آن یک پنجره به پهنای یک متر و به ارتفاع یک متر وجود دارد. شخص مذکور نوعی بیماری چشمی دارد که نور زیاد چشم وی را اذیت می کند. وی مایل نیست که از پرده یا شیشه های رنگی و یا سایر وسایل مشابه استفاده کند. بنا بر این تنها راه مورد قبول برای وی کوچک تر کردن اندازه پنجره است. وی به استاد بنا می گوید که اندازه پنجره را برای وی کوچکتر کند ولی این شرط را می گذارد که پهنا و ارتفاع پنجره باید یک متر باشد. استاد بنای باهوش این کار را انجام می دهد و بنابراین نور ورودی از پنجره کمتر می شود. چطور چنین چیزی ممکن است؟

۱۳
شهریور

مردی در حال هل دادن ماشین خود است. جلوی یک هتل توقف می کند. وی بلافاصله متوجه می شود که ورشکست شده است. چگونه؟

۱۳
شهریور

نام این اسب potoooooooo بوده است که در قرن ۱۸ یکی از اسب های مسابقه بسیار مشهور بوده است. نام این اسب را چگونه تلفظ می کنید؟

۱۳
شهریور

در این ترازو لیوانی آب با وزنه کفه دیگر در حالت تعادل می باشد. اگر بدون لمس لیوان یا ترازو، انگشت خود را در آب لیوان فرو کنیم آیا تعادل به هم می خورد؟

۱۳
شهریور

به نظر شما در آن طرف خورشید چه چیزی وجود دارد؟

در یک آزمایشگاه در گوشه ای از زمین دو دانشمند در باره این موضوع با هم صحبت می کردند. یکی از آنها گفت: "من آنجا رفته ام". دیگری با تعجب از وی پرسید: "چطور چنین چیزی ممکن است؟ غیر ممکن است کسی بتواند به آن طرف خورشید برود". به هر حال بحث این دو به درازا کشید. دانشمند اول ادعا می کرد که شش ماه قبل به آنجا یعنی پشت خوشید رفته است. دانشمند دیگر به وی میگفت: "چنین چیزی ممکن نیست. از طرف دیگر شما شش ماه قبل در همین آزمایشگاه بودید و تمام افراد اینجا حاضرند این موضوع را شهادت بدهند". به هر حال این دو دانشمند بر سر موضوع شرط بندی می کنند. به نظر شما کدامیک برنده می شود و به جه دلیل؟

۱۳
شهریور

آن چیست که با اتوموبیل میرود و با اتوموبیل می آید، فایده ای برای اتوموبیل ندارد، اما اتوموبیل بدون آن نمی تواند حرکت کند